Najaarsmarkt

Najaarsmarkt 2017
Het is al ruim 35 jaar een traditie binnen de Hervormde gemeente van Bleiswijk: de jaarlijkse najaarsmarkt op de derde zaterdag in september. Een gebeurtenis die georganiseerd wordt door onze wijkgemeente Dorpskerk en niet meer is weg te denken uit onze dorpsgemeenschap. De vele vrijwilligers, een groot aantal sponsors en u als bezoeker van de najaarsmarkt maken het elk jaar weer mogelijk een hoge opbrengst te realiseren. Het geld is bestemd voor:
  • het grootonderhoud van onze historische Dorpskerk.
  • het financieel ondersteunen van hulporganistaties of liefdadigheidsinstellingen.
Begin september wordt in heel Bleiswijk begonnen met de verkoop van loten waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De activiteiten op de dag zelf spelen zich af op en rond het kerkplein naast de Dorpskerk. Voor jong en oud is er wat te koop (bloemen/planten, groenten/fruit, oliebollen, boeken, curiosa, gebruikte kleding en meer) of iets te doen (rad van avontuur, sjoelen, grabbelton, schiettent enz.). Een leuk zitje geeft nog een extra tintje aan een gezellige sfeer op het kerkplein.
Dit jaar vindt de najaarsmarkt plaats op zaterdag 16 september. De najaarsmarkt opent om 10.00 uur en sluit om 17.00 uur.
Bestemming opbrengst 2017
Historische Dorpskerk
Hoewel de kerk begin deze eeuw grootscheeps is gerestaureerd, blijft er veel geld nodig voor het onderhoud van dit monumentale gebouw. Het leien dak is aan een flinke onderhoudsbeurt toe en met uw hulp hopen we daar een mooi bedrag voor bijeen te brengen.

Zorgboerderij BuitenGewoon
Graag willen wij de Zorgboerderij BuitenGewoon ondersteunen met een deel van de dagopbrengst. De Zorgboerderij BuitenGewoon biedt kleinschalige zorg in een landelijke omgeving aan mensen met dementie. Het was de droom van Arjo en Marinel Buijs. In mei 2005 werd die droom werkelijkheid met de opening van zorgboerderij BuitenGewoon in Delfgauw.

U bent van harte welkom! Het organiseren van deze markt en tussentijds enkele verkopen in de schuur aan de Overbuurtseweg vraagt naast de voorbereiding van de commissieleden ook de inzet van een aantal enthousiaste leden van de gemeente, jong en oud, op de marktdag zelf. Er kunnen niet genoeg handen helpen. Er is van alles te doen. Van werkzaamheden die wat spierkracht vragen tot het bakken/verkopen van oliebollen en frites, verkoop van dranken, groeten en fruit, curiosa, boeken en kleding het schillen van aardappelen en verkoop van loten voor het rad van avontuur enz. enz.
Loterij
Bij de najaarsmarkt hoort ook de huis-aan-huis verkoop van loten waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Zaterdag 16 september 2017 om 17.00 uur maakt de notaris tevens de winnende lotnummers bekend.
De kleurplaat is te vinden in het boekje van de najaarsmarkt dat huis-aan-huis is bezorgd. Mocht u het boekje niet hebben ontvangen of u wilt een extra kleurplaat dan kunt u deze hier downloaden.
Informatie
Heeft u schone en (hele) kleding dan kunt u die afgeven bij mevr. Ina van Elswijk, Snippendreef 5, tel. 5217301. Voor het inleveren van meubelstukken, TV-toestellen, computers en boeken kunt u het beste eerst contact opnemen met mevr. Wieke van der Spek, tel. 079-5933833, want misschien is niet alles geschikt voor de verkoop.

Giften
Giften zijn van harte welkom op bankrekening nr. 3074.71.888 t.n.v. H.G.B. College van Rentmeesters te Bleiswijk.
Contact
Voor meer informatie over de najaarsmarkt kunt u contact opnemen met Leo & Edith Krijgsman.

Contact:
Leo & Edith Krijgsman
Gruttostraat 1
2665 EK Bleiswijk
010-5212110