Gemeente Nieuws

Interkerkelijk walking diner

Walking Diner

Na het succes van juni 2018 zal er volgend jaar, op zaterdag 8 februari 2020, opnieuw een walking diner georganiseerd worden met de verschillende kerken uit Bleiswijk. 

Het idee is dat we om 17.00 uur verzamelen in de ‘Open Hof’ en dat we vanaf 17.45 uur in groepjes van maximaal 6 personen (een gastvrouw/-heer en 4 gasten, bij voorkeur van verschillende kerkgenootschappen) met en bij elkaar gaan eten.

Voor het voor- en hoofdgerecht gaan we steeds naar een ander adres, waarbij we dan weer andere mensen treffen. Iedereen die meedoet hoeft slechts één gang te bereiden (voor maximaal 6 personen). Dit hoeft geen culinair hoogstandje te zijn, het gaat tenslotte om de ontmoeting met elkaar.

We eindigen met elkaar in de ‘Open Hof’ met een toetjesbuffet en afsluitend een kopje koffie/thee.

U kunt zich tot uiterlijk 1 januari aanmelden via onderstaande mailadres dan wel via de hieronder genoemde personen. Ook liggen er aanmeldingsformulieren in de hal van de Kerk en Rank. 

Het emailadres is: walkingdiner@gereformeerdekerkbleiswijk.nl 

Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft. 

We hopen op een mooie ontmoeting met elkaar!

Renske Joustra (Dorpskerk), tel. 010 5218807

 Arlien Breugem (Het Anker), tel. 06 37296907

Elaine van der Linde (R.K. parochie)

Anneke van Ginneken (Driehoek gemeente), tel. 06 12327650

Josiane van Harn en Gerda Stougie (Open Hof), tel. 010 5218792

 

 

Stamppottendiner 2020

stamppot_135x90.jpg

Op zaterdag 25 januari organiseert de ZWO-commissie weer een stamppottendiner. U krijgt een voorgerecht en een nagerecht en het hoofdgerecht zal een stamppottenbuffet zijn. U heeft hierbij de keuze uit vier verschillende Hollandse stamppotten. Dit driegangendiner kost € 17,50 en de opbrengst gaat naar Home Sweet Home, een opvanghuis voor weeskinderen in Oeganda. Kinderen zijn ook van harte uitgenodigd, zij betalen € 7,50.

U kunt zich tot 20 januari aanmelden via het aanmeldformulier.

Home Sweet Home is een christelijk weeshuis met daarbij een dagbestedingscentrum voor gehandicapte kinderen in Oeganda. Het wordt geleid door een Nederlandse vrouw (Suzan), haar Oegandese man (Zenon), lokaal personeel en vrijwilligers. De kinderen worden opgevoed in de traditie van het land. Door een kleinschalig karakter is er veel persoonlijke aandacht voor de kinderen. De visie van Home Sweet Home is om de kinderen niet alleen te voorzien in de meest essentiële levensbehoeften als onderdak, eten en drinken. Het doel is om de kinderen tevens, naast goed onderwijs ook een vakgericht onderwijs te geven zodat ze verder kunnen komen in de Oegandese samenleving. 
'Hakuna Matata', dit is wat Home Sweet Home wil voor de kinderen. Geen zorgen hebben, maar gelukkig zijn. De kinderen een jeugd te geven met liefde en vriendschap, zodat ze een warm thuis hebben waar ze een goede toekomst op kunnen bouwen.

Ook Home Sweet Home merkt de gevolgen van de crisis door teruglopende donaties. Iedere maand is het weer een puzzel om alles rond te krijgen. Er wordt steeds weer gezocht naar middelen om geld te kunnen besparen. Zo is er inmiddels een zorgboerderij met verschillende dieren en gewassen om zo zelfvoorzienend mogelijk te kunnen leven. Tevens is dit een leerschool om de kinderen op te leiden, dus een hele mooie dubbele functie.

Naast het ophalen van geld voor Home Sweet Home is het stamppottendiner ook bedoeld als gezellige avond voor de gemeente. Wij hopen daarom op een grote opkomst met een mooie opbrengst voor Home Sweet Home, zodat de kinderen zo goed mogelijk geholpen kunnen worden.

Inhoud syndiceren